Arjan Molenkamp nieuwe DSB-directeur

Arjan Molenkamp wordt komend jaar de nieuwe algemene directeur bij De Surinaamsche Bank (DSB). Hij is afgelopen dinsdagavond door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van de DSB gekozen. Molenkamp volgt Steven Coutinho op, die in 2019 aantrad en reeds in een vroeg stadium kenbaar maakte zijn twee jarig contract niet te zullen verlengen.

Arjan Molenkamp, die evenals Coutinho Nederlander is, heeft ruime ervaring in de bankwereld. Hij heeft onder andere 17 jaar voor Rabobank gewerkt, waarvan enkele jaren in Afrika en vier jaar voor de Fortis Bank.

De Centrale Bank van Suriname moet nog goedkeuring geven aan de benoeming van Molenkamp. In de afgelopen 2 jaar is het de vertrekkende Coutinho gelukt de bank weer in rustig vaarwater te krijgen nadat de bank door enkele risicovolle onroerendgoedtransacties bijna was omgevallen. De spraakmakende aankoop van het zogeheten Blauwmeer Project was de belangrijkste reden die hieraan ten grondslag lag.

SS

error: Kopiëren mag niet!