83-jarige automobilist komt om het leven bij aanrijding

De 83-jarige automobilist Ewald Banel is maandagochtend 27 december na een aanrijding met een personenauto op de kruising van de J.A. Pengelstraat en de Drambrandersgracht door vermoedelijk een opgelopen fractuur ter plaatse overleden, zo bericht het Korps Politie Suriname maandagmiddag.

De politie van het bureau Nieuwe Haven kreeg omstreeks 08.52 uur de melding van een aanrijding tussen twee personenauto’s op voornoemde kruising. Daar aangekomen troffen agenten een seniorenburger, die geen teken van leven meer vertoonde, achterover op de linker zitting van zijn voertuig aan. Een ingeschakelde arts stelde de dood van de man vast.

Onderzoek wees uit dat Banel over de Drambrandersgracht reed in de richting van de van Idsingastraat. Op de kruising heeft hij verzuimd voorrang te verlenen aan het verkeer op de J.A. Pengelstraat. Hij kwam in botsing met een personenauto die over de J.A. Pengelstraat reed en richting de Hogestraat ging. Door vermoedelijk de slag kwam Banel achterover op de linker zitting van het voertuig terecht.

Zijn lichaam is in opdracht van het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.

error: Kopiëren mag niet!