Beroemde mensen die in 2021 zijn overleden

Een kleine selectie van beroemde personen die in 2021 overleden, zijn onder meer prins Philip, hertog van Edinburgh, de eerste president van Zambia, Kenneth Kaunda, de laatste blanke president van Zuid-Afrika, F.W. de Klerk, en de Amerikaanse staatsman en soldaat Colin Powell. 

De kunstwereld verloor de acteurs Christopher Plummer en Jean-Paul Belmondo, drummer Charlie Watts en componist Stephen Sondheim, en sportfans herinneren zich de Duitse voetballegende Gerd Mueller.

Andere bekende politieke figuren die dit jaar zijn overleden, zijn Carlos Menem, de flamboyante voormalige president van Argentinië, de president van Haïti, Jovenel Moïse, en Abdelaziz Bouteflika, de voormalige president van Algerije.

Podium en scherm verloren de baanbrekende Amerikaanse actrice Cicely Tyson, de beroemde Nederlandse dirigent Bernard Haitink en de veelgeprezen Shakespeare-acteur Antony Sher.

De muziekwereld verloor Mary Wilson, een origineel lid van The Supremes, Don Everly van de Everly Brothers en Michael Nesmith van de Monkees.

Sportsterren zijn onder meer honkbalster Hank Aaron, voormalig Engeland-spits Jimmy Greaves en Formule 1-pionier Frank Williams.

Andere opmerkelijke sterfgevallen zijn onder meer de Amerikaanse astronaut Michael Collins, de piloot van de Apollo 11-maanmissie, en fondsenwerver Captain Tom Moore, die in de aanloop naar zijn 100e verjaardag £ 33 miljoen ophaalde voor de Britse National Health Service in de begindagen van Covid- 19.

error: Kopiëren mag niet!