VHP-Assembleelidid Wang over prijzen in de winkels en veiligheid

In deze periode van Kerstinkopen speelt de prijs van een product een grote rol. Het VHP-Assembleelid Chuanrui Wang noemt de prijzen in de winkels een grote uitdaging. De winkeliers noch de importeurs staan volgens Wang aan de basis van de hoge prijzen. Ook de koers is stabiel. “Het zijn de internationale vrachtkosten die van grote invloed zijn op de prijsontwikkeling”, zegt hij aan de redactie van Dagblad Suriname.

“Een grote schaarste aan containers zorgt voor hogere bedragen. Prijsbepaling en zorgen dat voldoende goederen op de rekken staan zijn niet eenvoudig. De minister van Economische Zaken heeft onderhandeld met ondernemers waardoor we zien dat er toch genoeg producten en levensmiddelen in de winkels te vinden zijn.”

Criminaliteit

De andere kant van kerst is de criminaliteit in deze periode. De politie zou meer aandacht aan veiligheid moeten besteden. In dit verband noemt het Assembleelid het project vanuit het ministerie van Justitie en Politie ‘Veilig Suriname’ dat is ondersteund door het ministerie van Financiën en Planning, ondanks de moeilijke financieel economische tijd momenteel. “Maar, de minister is bereid om geld uit te geven ten behoeve van de veiligheid van de samenleving.”

De volksvertegenwoordiger vindt het jammer, dat de Politiebond niet wil meewerken. Hij is van mening, dat het goed zou zijn wanneer de bond het volk de reden van zijn opstelling uitlegt. “Want men heeft toch een eed afgelegd?”, vraagt Wang. Ook in de Assemblee vroeg de parlementariër al waarom de bond zich bezighoudt met beleidsaangelegenheden.

RB

error: Kopiëren mag niet!