Verkoper van vruchten: “Jij moet voor jezelf zorgen”

Vruchten gebruiken is heel belangrijk voor het lichaam, maar de verkoop daarvan is ook niet gemakkelijk. Bano, die verschillende vruchten verkoopt, geeft tegenover Dagblad Suriname aan dat hij wel veel moest lopen en zoeken naar vruchten.

“Ik ben iemand die zijn naam wil behouden als goede fruitman. Ik wil mijn klanten genoeg keuze geven. Van het jaar was de verkoop wel een uitdaging. Ik heb mijn tent moeten renoveren en heb ook kunnen uitbreiden. Daarnaast heb ik een periode gehad waarin ik met enkele van mijn vruchten zat en genoodzaakt werd ze weg te gooien of voor een appel en ei te verkopen aan dierenliefhebbers.”

De prijzen die volgens Bano veel verschillen vertonen zijn onder andere van manja, olijf, meloen, sinas soorten en zuurzak. “Ik heb klanten gekregen die het vaak daarover hadden. Je dag begon vaak ‘met zo duur’ of ‘krijg ik geen korting’. Dat ga je hebben bij elke verkoop en dat zijn toch wel leuke momenten voor mij als fruitman.” Bano zegt verder, dat hij zijn best gedaan heeft de wensen van zijn klanten te vervullen die in het groot bestellen en dat zal hij blijven doen.

“Ik heb mijn winsten kunnen behalen door mijn grote klanten die zelf ook weder verkopen. Je gaat vallen, maar opstaan doe je zeker weer. Schuld bij iemand leggen dat iets niet is gelukt, ga ik helemaal niet doen. dat is tijd verspillen. Als ondernemer ga je alles zelf moeten doen om het te redden en niet wachten op anderen. Jij weet hoe jij je voelt en wat je meemaakt dus jij moet zorgen voor jezelf.”

Harold, die alleen watermeloen verkoopt. zegt dat het ook bij hem  moeilijk ging. “Het gaat vaak om de prijzen en dan als je te lang zit met je spullen zijn ze ook niet meer goed voor de verkoop, dus ik heb manieren moeten creëren om het te laten werken.” Harold moet op drie locaties verkopen om uit te komen.

“Ik zag dat ik te lang zat dus besloot ik familie en vrienden in dienst te nemen. Wel ik betaalde hun niet. Zijj betaalden zichzelf door goed te verkopen. Dat bracht ook een groot verschil in de prijzen, maar de dingen moeten weg. Het jaar was heel moeilijk, maar ik moet ook zeggen, dat ik wel dagen heb gehad dat ik uitverkocht was. Voor het komend jaar kijk ik wel uit naar wat er bij zal komen, maar ik ga moeten uitbreiden om meer te verdienen.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!