Reuze kerstboom brengt mensen op de been

De Enchanted Christmas Forest op het Onafhankelijkheidsplein is zondag officieel opengesteld voor het publiek. In aanwezigheid van de president, de First Lady, kinderen en genodigden werd met een druk op de knop de kerstboom verlicht. Het is de bedoeling dat de Enchanted Christmas Forest een centrale plek wordt voor de gezinnen, maar vooral voor de jeugd en kinderen om leuke kerstfoto’s te maken. Dat kan elke dag tussen 7 uur en 9 uur ’s avonds.

Velen hadden een uitgesproken mening alvorens de kerstboom af was. Bij de opbouwfase van de ‘boom’ werd er enorm veel kritiek geleverd. Op social media werd de kerstboom omschreven als een raketbasis of de ‘lelijkste kerstboom ooit’. Tot verbazing van velen is de ‘boom’ toch heel erg fraai te noemen. In de avond van maandag was te merken dat er heel veel mensen op de been waren bij het Onafhankelijkheidsplein, vooral ouders met kinderen. Niet alleen volwassenen vinden deze plek op dit moment fascinerend, maar vooral kinderen. 

Uitgaansgelegenheden voor kinderen

In Suriname hebben ouders weinig keus als het gaat om plekken waar kinderen zich kunnen vermaken. Enkele plekken waar ouders hun kinderen zoal naar toe brengen zijn de dierentuin (Paramaribo Zoo), Palmentuin, speeltuinen en fastfood restaurants. Heel wat speeltuinen zijn echter de laatste periode aan renovatie toe, ook is te merken dat meer zwervers gebruik maken van deze plekken, in plaats van kinderen. De Palmentuin is ook geen veilige plek meer. Recentelijk vinden er steeds meer berovingen plaats.

Ook willen sommige ouders hun kinderen graag uitbrengen, maar door de financiële situatie zijn sommige uitgaansgelegenheden ook niet meer betaalbaar voor ouders.

Dat het Onafhankelijkheidsplein op dit moment een trekpleister is geworden voor ouders en kinderen, dient ons absoluut niet te verbazen. Zeker ook, omdat de Covid-situatie met beperkingen vanuit de overheid, een enorme impact hebben gehad op het leven van zowel volwassenen als kinderen. Wanneer de activiteiten op het Onafhankelijkheidsplein achter de rug zijn zal er naar andere mogelijkheden gekeken moeten worden, zodat vooral de jeugdigen en jonge kinderen, zich kunnen blijven vermaken. 

SK

error: Kopiëren mag niet!