Mensen zijn niet consequent in het dragen van mond- en neusbedekking

Enkele burgers geven aan, dat zij moe zijn van het dragen van een mond- en neusbedekking of helemaal niet er tegen kunnen. “Het is al zo lang en dan nog moet je mond- en neusbedekking opdoen en niet een ieder doet er een op. Overal waar je gaat zie je mensen zonder een mond- en neusbedekking. Dit zie je in de bus, over straat en soms ook in kleine zaken die bijna geen ruimte hebben om te bewegen. Je ziet de mensen alleen de maatregelen toepassen in de winkels, banken of grote zaken. Hoe bescherm je je naasten en jezelf dan?”, vraagt Ramon zich af.

Ramon is wachter en ziet dat mensen dagelijks nalaten de regels te volgen. Ook moet hij de klanten keer op keer aangeven, dat zij een mond- en neusbedekking moeten dragen voor zij de zaak binnentreden.

Een andere burger zegt, dat zij gevallen heeft meemaakt waarbij burgers vaak genoeg haast hebben en dan geen rekening houden met de sociale afstand van 2 meter en ook geen mond- en neusbedekking opdoen. “Ik heb een geval meegemaakt waar iemand vond dat het heel snel is en dat zijn mond- en neuskap in de auto lag. Het is ook even snel dat het virus in het systeem komt en je leven kan veranderen”, benadrukt de burger.

“Niet, omdat de besmettingen dalen is het nu veilig. Als wij samenwerken, kunnen wij de strijd zeker overwinnen. Ik weet dat wij niet ervan houden dat anderen ons dingen zeggen of leren. Maar, om meer besmettingen of een volgende golf te voorkomen, adviseer ik een ieder om op zichzelf te letten en dat zij de maatregelen ook als prioriteit zien”, aldus de burger.

TM

error: Kopiëren mag niet!