Het hele eieren eten in Suriname

Een mens wil ook eens een verzetje. Voor een groot deel van de bevolking is een feestmaaltijd bepalend voor het vieren van Kerstfeest en een Zalig uiteinde. Het is opvallend dat december 2021 in het teken staat van lekker eten voor de minstbedeelden in de samenleving. Kindertehuizen en arme gezinnen worden in toenemende mate naar haalbaarheid verwend door individuen en organisaties met een kerst- en oudejaarsmenu. 

Eten komt eerst, dan volgt de moraal

Voeding is de meest essentiële zorg die de mens geniet. Het begint al voor de geboorte. Het komend kind voedt zich in de moederschoot. Voeding is bij de opvoeding de basiskost. Niet alleen om te groeien, kracht en energie. Het is liefdevolle zorg die geborgenheid geeft. Een bekend gezegde is dan ook: ‘Liefde gaat door de maag’. Het gaat zo ver, dat het eten eerst komt. Dan volgt de moraal.

Zo zit de zaak in elkaar

Het is daarom geen wonder, dat als Suriname zijn verschoppelingen wil opbeuren, gedacht wordt aan eten. Dat is het hele eieren eten in Suriname, want toegang tot goed voedsel is niet meer vanzelfsprekend in Suriname. Komt bij kijken, dat het vaak om genadebrood gaat, omdat de mensen de handen niet uit de mouwen steken.

Reinheid

Een gegeven paard wordt niet in de bek gekeken. Maar, een directeur van een zorginstelling kon het niet nalaten om aan te tekenen, dat alleen eten en drinken geen leven vult. Om rond te komen vraagt een huishouding bergen aan benodigdheden.  De meisjes hebben meer dan de jongens, zeep schoonmaakmiddelen, sanitaire voorzieningen- en producten nodig voor de reinheid.

HD 

error: Kopiëren mag niet!