Jonge vrouw (19) aangehouden die haar baby van 3 maanden op straat gooide

De politie van het ressort Santo Boma heeft maandag de 19-jarige S.K. op de Magentakanaalweg aangehouden. Agenten reageerden rond kwart voor negen ‘s morgens op een telefonische melding, dat op die weg een vrouw een drie maanden oude baby uit een auto had gegooid.

Agenten troffen ter plaatse de baby met schaafwonden aan, aldus bericht het Korps Politie Suriname dinsdagmiddag 21 december.

Een verpleegster, andere omstanders en de vader, hadden zich op dat moment over het kindje ontfermd. In een ambulance werd de baby afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het jongetje is ter observatie in de ziekeninrichting opgenomen en is onder behandeling van de kinderarts.

Het politieonderzoek wees uit, dat de moeder op die dag een heel agressief gedrag vertoonde. Op grond van haar gedrag besloot haar partner haar ter afkoeling samen met de baby met de auto af te zetten bij haar ouders. Onderweg naar het ouderlijk adres, kregen de man en de jonge vrouw een woordenwisseling. Terwijl de man de auto waarin zij zaten bestuurde, ging de jonge vrouw op een bepaald moment vreselijk tekeer en bracht haar man slagen toe op een ziek oor. 

Om een aanrijding te voorkomen bracht de man het voertuig langs de weg tot stilstand. Bij die gelegenheid stapte de jonge vrouw in haar agressieve bui uit de auto. Zij greep naar haar baby, die op de achterbank, van de auto was en gooide het kindje op straat.

De verdachte werd door de politie in de boeien geslagen en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de jonge vrouw door de politie in verzekering gesteld. Het onderzoek van deze zaak is overgedragen aan de afdeling Huiselijk Geweld van regio Midden.

error: Kopiëren mag niet!