President Santokhi: “Volgend jaar beter jaar”

President Chandrikapersad Santokhi zei zondag in een vraaggesprek in het ABC-radioprogramma Welingelichte Kringen dat hij qua cijfer tussen de 6 en 8 zou scoren voor de prestaties van de regering op nationaal en internationaal macro economisch gebied. Dit, omdat er macro economische stabiliteit binnen een jaar is gebracht. Op het gebied van de aanpak van de schuldencrisis van 4 miljard denkt de president een cijfer tussen de 7 en 8 te halen.

Ook de beoordeling op het gebied van daadkracht en politieke moed ziet de president rooskleurig in gezien de maatregelen die getroffen zijn in het belang van de economie. De president merkte op dat andere regeringen de genomen maatregelen niet aangedurfd hebben.

Onvoldoende

Minder kansen op een voldoende ziet Santokhi op ‘microniveau’. Hij zei dat de regering voor de impact van de maatregelen op de samenleving slecht zou scoren. Dit vanwege het feit dat de maatregelen op regeringsniveau niet doorwerken naar de samenleving. De president zei dat de maatregelen bijzonder veel pijn doen bij de burgers. De directe verbeteringen die het volk willen zien zijn nog niet voelbaar. Santokhi stelde, dat het herstelprogramma moet worden uitgevoerd. Van de meer dan 180 maatregelen is 20 procent al op eigen kracht uitgevoerd. Dit is ook het IMF (Internationaal Monetair Fonds) opgevallen en heeft respect bij de internationale organisatie afgedwongen voor de uitvoering.

“Volgend jaar wordt een ander jaar. We zitten dan in een positie dat we over voldoende financiële middelen zullen beschikken”, zei de president. Bij de uitvoering van het beleidsplan en het schrijven van de projectdossiers staat de president open voor het aantrekken van een extern bureau ter ondersteuning. Hij merkte op, dat er een tekort is aan dergelijke krachten op nationaal niveau.

RB

error: Kopiëren mag niet!