“Spraakmakende” kerstboom formeel gepresenteerd

De spraakmakende kerstboom op het Onafhankelijkheidsplein is zondagavond formeel gepresenteerd aan de samenleving. President Chandrikapersad Santokhi en First Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry waren daarbij aanwezig samen met jongeren en de Bisschop van Paramaribo.

De samenleving zal vanaf maandag tot en met 26 december mogen genieten van de kerstboom. Er is een protocol ontwikkeld om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. Ouderen dienen gevaccineerd te zijn, een ieder moet een mondkapje dragen en afstand houden wanneer ze de kerstboom willen bekijken. Anders dan normaal is dit jaar een kerstboom opgezet met een grote metalen constructie. Deze heeft een hoogte van 25 meter.

Op social media wordt al dagen flink commentaar geleverd. Van een raketbasis of Eiffel toren, alles wordt erbij gehaald. Nog voordat de boom was opgeleverd was het al de talk of the town geworden.

Normaal gesproken wordt de kerstboom door ondernemer Ramon Jawalapersad van Roelies N.V. geplaatst Maar, hij gaf aan, dat hij dit jaar niet volledig kon inkomen. Andere ondernemers zijn hierop ingekomen waardoor er toch een kerstboom kon worden opgezet. De staat betaalt overigens nul cent.

SAM

error: Kopiëren mag niet!