Populaire ‘Helikopter challenge’ op TikTok

Fazlija is een populaire Bosnische artiest en is bekend met de nummers “Helikopter”, “Ture Vrti”, “Dva Lava”.  “Helikopter” zorgt voor heel wat furore op de hedendaagse populaire app TikTok. Vele bekende TikTokkers, ook Surinamers, hebben een content op dit nummer gemaakt, solo of gezellig met familie of vrienden.

Er is vanuit dit nummer zo een ‘Helikopter challenge’ ontstaan waarbij je met snelheid als de rotor, helikopter bewegingen maakt.  Vele kiezen ervoor om handen te gebruiken, en dan rond te draaien terwijl enkele dames ook met hun kapsel, leuke bewegingen maken.

Dit is een van de minder gevaarlijke challenges die is ontstaan op het platform. In de bijbehorende videoclip van de song is ook de artiest te bewonderen rond een helikopter. Conclusie vanuit deze en andere challenges is dat muziek van artiesten wereldwijd wordt gebruik op TikTok om creativiteit en durf te uiten en voor entertainment te zorgen. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!