Bhagavad Gita voor minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid

Heilige boek aangeboden door leerlingen Shri Vishnu basisschool Den Haag

Leerlingen van de Shri Vishnu basisschool in Den Haag hebben dinsdag minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid op zijn ministerie het heilige boek van de hindoes, de Bhagavad Gita, aangeboden.

De leerlingen deden dit ter ere van ‘Gita Jayanti’, de jaarlijkse viering van het bijna 5000 jaar heilige oude geschrift dat op 14 december plaatsvindt.

Het heilige boek is een tweegesprek tussen de goddelijke reïncarnatie  van Krishna en de krijgsheer Arjuna die op het slagveld twijfelt of hij juist handelt om door te strijden.

Als parallel daarvan kunnen we denken aan het nemen van zware maatregelen vanwege de coronapandemie tegenwoordig. Voor een kabinet is dat ook steeds weer een afweging vol twijfels en onzekerheden. “Dit eeuwenoude boek leert ons dat we alles afwegende toch altijd moeten kiezen voor het goede op de lange termijn en dat het niet zonder offers kan”, aldus initiatiefnemer Kavish Partiman.

Klik hier om de beelden van de overhandiging te zien op Natraj TV.

error: Kopiëren mag niet!