Exxon: “Grote Guyana-projecten goed voor 30 miljard dollar aan investeringen”

Meerdere projecten, sommige in uitvoering en andere die klaar zijn om te worden uitgerold, komen neer op ongeveer US$ 30 miljard aan directe buitenlandse investeringen voor Guyana. Er zullen miljarden dollars nog  in de economie van dit nieuwe olieproducerende land gestopt worden. Tijdens de 132e jaarlijkse prijsuitreiking van de Georgetown Chamber of Commerce and Industry (GCCI) die in Georgetown werd gehouden, vertelde president van ExxonMobil Guyana Alistair Routledge, dat de particuliere sector een cruciale rol gaat spelen in de ontwikkeling van de energie van ons buurland, aldus Oilnow.

Particuliere sector en rol van onderwijs 

“Dus niet alleen de particuliere sector zal cruciaal zijn voor de ontwikkeling van de energiesector, maar de particuliere sector kan deze gelegenheid gebruiken om capaciteit, capaciteit en ervaring op te bouwen voor internationaal concurrentievermogen op de lange termijn”, zei de Exxon-functionaris. “De rol van onderwijs- en opleidingsinstellingen”, zei hij, “is van fundamenteel belang voor de ontwikkeling van Guyana, aangezien het land nu klaar is om een ​​van de grootste olieproducenten in de regio, Caribisch gebied te worden.”

Moeilijk te overschatten 

“Het is moeilijk om de omvang van wat er gebeurt te overschatten”, merkte hij op. “De Liza Destiny begon met de productie in december 2019. Momenteel heeft de regering negen liften van elk een miljoen vaten ontvangen, wat in combinatie met royalty’s heeft geresulteerd in meer dan 500 miljoen dollar aan inkomsten.” Het tweede olieproductie schip van het land, de Liza Unity FPSO,  arriveerde in oktober in Guyana en ligt op koers om begin volgend jaar te beginnen met de productie van olie, gericht op ongeveer 220.000 vaten per dag, bijna het dubbele van de output van de Liza Destiny.

30 miljard dollar aan investeringen

Het Yellowtail Development Project van 9 miljard dollar is het grootste tot nu toe en zal maar liefst 250.000 vaten olie per dag produceren. “Dan is er het Gas to Energy-project dat goedkopere elektriciteit zal leveren”, merkte Routledge op. “Deze projecten vertegenwoordigen cumulatief ongeveer 30 miljard US dollar aan directe buitenlandse investeringen in Guyana die de komende jaren miljarden US dollars inkomsten zullen genereren voor het land.”

error: Kopiëren mag niet!