Verkoop zondag op de Centrale Markt gaat de goede kant op

De Centrale Markt is nu voor de tweede keer open geweest op zondag. De bedoeling hiervan is om de verkoop vlotter te laten gaan en dat zowel de groothandelaren als de standhouders de gelegenheid krijgen iets extra’s te verdienen.

Marktmeester Anil Dhanai geeft in gesprek met de krant aan, dat hij het niet had verwacht dat de verkoop zo vlot zou gaan. “Ik ben verrast en hoop dat het zo door blijft gaan, zodat een ieder toch op een leuk manier de feestdagen en de jaarafsluiting kan doorbrengen.”

Het is voor hem een motivatie om nog enkele projecten uit te voeren in de toekomst. De verkoop op de zondag gaat opmerkelijk vlotter dan door de week. Je hebt enkele standhouders die zelfs uitverkocht zijn. Het zou volgens de marktmeester beter gaan als alle standhouders in hun stand aanwezig kunnen zijn op de zondagen. “Een ieder heeft zijn of haar moment om vrij te zijn en zondag komt goed uit voor velen. Maar, als je in de gelegenheid ben die extra SRD’s te verdienen ben je welkom, dus het is geen verplichting. Ook is het zo veiliger mee te doen met de verkoop dan langs de straat. Je hebt vele standhouders die niet van de omgeving zijn en om zo ver nog op de zondag te komen gaat toch moeilijk. Maar, ik doe een beroep op de mensen die wel kunnen komen”, aldus de marktmeester. 

Het is de standhouders ook opgevallen, dat de verkoop vlotter gaat dan door de week. ”Dat betekent niet dat ik door de week stop”, aldus een standhouder. “Je gaat dagelijks moeten hosselen anders kom je niet uit. Ik verkoop normaal op de zondag net voor de deur of langs de straat, maar nu ik ook in mijn stand op de zondag kan verkopen, komt dat heel handig uit. Ik hoop dat het zo door blijft gaan wat ik wil wel een goede jaarafsluiting hebben.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!