Madjerin Petrusie onderscheiden met Eremedaille voor werk dak- en thuislozen

In verband met 125 jaar Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) in oktober is een aantal personen afgelopen zaterdag gedecoreerd. Tot deze groep behoorde ook Madjerin Petrusie die in PCS sociaal werk doet. Voor haar werk werd de sociaal werkster door president Chandrikapersad Santokhi onderscheiden door toekenning van de Eremedaille in Goud, welke verbonden is aan de Ereorde van de Palm.

In PCS ontfermt Petrusie zich over de groep dak- en thuislozen. Op de afdeling Broki werkt zij met deze groep die bij sluiting van Wicherstraat en Blauwgrond en een deel van Latour nog hulp nodig hadden.

“Als ik buiten ben hou ik mij bezig met de mensen op straat. De mensen willen een huis hebben zodat zij hun leven kunnen verbeteren. Sommigen denken nog aan het hebben van een gezin. Niet iedereen is krankzinnig, ze willen huisvesting en begeleiding.” Op straat ontfermt Petrusie zich over de doelgroep, vooral aan de Waterkant waar de mensen een knip- en scheerbeurt krijgen terwijl er met regelmaat ook een bordje eten wordt uitgedeeld.

Petrusie, die volgend jaar 30 dienstjaren erop heeft zitten, heeft dit jaar een stuk grond toegewezen gekregen speciaal voor het helpen van de doelgroep. Zij hoopt gauw iets voor de mensen op te kunnen zetten. Momenteel is zij bezig met de belangen van de mensen op straat, waaronder hun ID en  bankzaken via bureau de Eenheid in samenwerking met mevrouw Oelhers. Petrusie dankt voor God voor de ondersteuning die zij krijgt voor het werk dat zij doet.

RB 

error: Kopiëren mag niet!