Bizar gedrag mensen rond Covid en vaccinaties neemt wereldwijd toe

De algehele situatie rond de Covid-pandemie lijkt wereldwijd te ontaarden in een complete chaos en bizarre situaties. Chaos rond vaccinatie- en boostercampagnes, vervalsingen van coronapassen en QR-codes, tegenstrijdige wetenschappelijke opinies over en inzichten in de aanpak van de pandemie en Covid-maatregelen en nu ook chaos en vragen rond de echtheid van de status van besmettingen en zelfs zelfbesmettingen.

Man laat zich 10 keer op 1 dag vaccineren….

Ook doen zich hier en daar bizarre situaties voor, zoals vorige week in in Nieuw-Zeeland waar een man zich op één dag tien keer heeft laten vaccineren, iedere keer tegen betaling. “Rondlopen met een onjuiste vaccinatiestatus brengt niet alleen jezelf in gevaar, maar ook je vrienden en familie”, was de publieke reactie van een medewerker van het ministerie. “We nemen dit heel erg serieus.” In Nieuw-Zeeland is het niet nodig om een identiteitsbewijs te tonen bij vaccinatie.

Vaccinoloog Helen Petousis-Harris zei, dat de man zich de volgende dag waarschijnlijk niet al te lekker zal hebben gevoeld, maar dat hij er waarschijnlijk geen langdurige problemen van zal ondervinden. Voordeel heeft hij er volgens haar evenmin van. “Het is ontzettend dom om dit te doen”, zei ze.

Met opzet jezelf laten besmetten….

In onder andere de VS en Nederland lijkt het de gewoonste zaak van de wereld te zijn geworden voor sommige mensen om zichzelf met opzet te (laten) besmetten met het coronavirus. Er zijn zelfs organisaties die deze vorm van besmetting promoten en zelfs ‘zelfbesmetting-pakketjes’ aanbieden. De Nederlandse Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) spreekt van een gevaarlijke situatie. Die personen brengen daarmee zichzelf en anderen in gevaar.

Het coronavirus is gevaarlijk. Je kunt er ernstig ziek van worden. En je kunt anderen besmetten, die op hun beurt ernstig ziek kunnen worden. Wie zichzelf besmet, brengt opzettelijk de publieke gezondheid in gevaar.

“Ontluisterend”

“Terwijl overal in de zorg keihard wordt gewerkt om zowel Covid- patiënten als alle andere patiënten te helpen, zijn er dus blijkbaar organisaties die bewust het virus verder willen verspreiden. Ik vind dat ontluisterend. Het is een klap in het gezicht van iedereen die zich al ruimschoots anderhalf jaar inzet om de pandemie te bestrijden. En natuurlijk ook voor de nabestaanden van mensen die hun leven verloren hebben aan het coronavirus”, aldus inspecteur-generaal Marina Eckenhausen van de IGJ.

“Ik zoek iemand met corona die ik kan zoenen”

“Goedenavond is er iemand die corona heeft in de buurt van Haarlem? Liever corona dan een spuit”, aldus een oproep op Facebook. Een reactie: “Ik zoek ook iemand met corona die ik kan zoenen.”

Deze mensen willen niet geprikt worden en laten zich opzettelijk met het coronavirus besmetten. Want, zo denken zij, met een herstelbewijs kun je een jaar lang overal naar binnen, ook als er een algeheel zogenoemd 2G-beleid wordt doorgevoerd, waarin ongevaccineerden zonder herstelbewijs her en der worden buitengesloten.

Daarom worden er zelfs zogenoemde “besmettingsfeestjes” gehouden, waar mensen met en zonder corona-besmetting elkaar opzoeken. En de website jaikwilcorona.nl bood “hulp” voordat die door het hostbedrijf offline werd gehaald: bezoekers konden er terecht voor een speciale “coronakit” om thuis besmet te raken met het virus. 

“Besmet ons maar, toen hebben we geknuffeld”

Een van die personen die ervoor koos om zich te laten besmetten is de 50-jarige Suzan. Vooral omdat ze niet buitengesloten wil worden, maar bang is voor de bijwerkingen van het vaccin op lange termijn. “Voor mijn gevoel is nog niet alles duidelijk. Ik ben geen wetenschapper, maar ook geen wappie. Ik heb ook andere vaccinaties gehad”, zei ze 19 november tegenover de Nederlandse omroep NOS.

Ze liet zich door haar zoon aansteken, die besmet thuis zat. “Mijn man en ik gingen langs bij hem en onze schoondochter om eten te brengen. Toen zeiden we: besmet ons maar! Toen hebben we geknuffeld en uit hetzelfde glas gedronken.”

“Ik vind het bijna crimineel”

Arts-microbioloog en viroloog Annemiek van der Eijk van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam reageerde fel op de vraag wat ze van de opzettelijke besmettingen vindt. “Je vraagt dit echt aan de verkeerde. We zien hier dagelijks de gevolgen van de pandemie. Het idee om je te laten besmetten om te kunnen bieren, is ongelooflijk. Dan heb je het echt niet begrepen. Het is bij ons echt ongelooflijk druk en we gaan nu langzaam weer naar code zwart. Ik vind het bijna crimineel.”

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft vrijdag 10 december een man opgepakt, omdat hij vermoedelijk achter de website zit waarop materiaal werd aangeboden waarmee mensen besmet konden raken met het coronavirus. Hij wordt verdacht van oplichting.

Op de inmiddels offline gehaalde website jaikwilcorona.nl konden belangstellenden zogeheten coronavirusbesmetkits aanschaffen. Die kostten enkele tientallen euro’s, schreef De Telegraaf zaterdag 12 december.

Mensen die zo’n speciale kit bestelden, kregen volgens de website alles wat nodig was voor een bewuste besmetting “eenvoudig en snel in de brievenbus” geleverd. Dat schrijft de FIOD in een persbericht op haar website.

Tegenover de website linda.nl liet ook een vrouw, ‘Barbara’, weten dat zij en haar zoon zich opzettelijk hebben laten besmetten om een QR-code te krijgen. Haar echtgenoot was besmet met het Covid-virus. “We waren best wel blij”, zei ‘Barbara’. Het gezin leefde een week lang zo dicht mogelijk op elkaar, waardoor ook zij en haar zoon het coronavirus kregen.

“Ik kan niet zeggen dat we risico hebben gelopen. We zijn niet naar het ziekenhuis geweest en hoefden niet naar de huisarts”, aldus ‘Barbara’ in het televisieprogramma ‘Hart van Nederland’. “Ik kan morgen ook op straat lopen en worden doodgereden. Die kans is er ook.”

En dat allemaal voor een QR-code, waarmee ‘Barbara’’s zoon zonder problemen binnen kan tennissen. “Je mag zonder QR-code niet naar het toilet, je mag niks meer drinken. Je kunt eigenlijk helemaal niets meer.” Op de vraag of ze geen spijt heeft van het expres besmetten, antwoordt de moeder: “Nee, want ik weet dat ik nu beschermd ben. En dat is toch het belangrijkste, dat je beschermd bent tegen het virus.”

Suriname – “Wel een beetje vreemd”

Het is vooralsnog niet bekend of er ook in Suriname mensen zijn die zich opzettelijk (hebben) laten besmetten. Minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, laat in een reactie tegenover Dagblad Suriname weten: “Ik heb deze geluiden niet gehoord hier. Wel een beetje vreemd.”

PK

error: Kopiëren mag niet!