Grote nationale kerstboom ’talk of the town’

Op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo wordt momenteel gewerkt aan het opzetten van de nationale kerstboom. Anders dan normaal is wordt dit jaar een grote metalen constructie opgezet. Deze krijgt een hoogte van 25 meter. Op social media wordt echter flink commentaar geleverd.

Van een raketbasis tot de Parijse Eiffel toren, alles wordt erbij gehaald. Regeringsleiders en echtgenoten worden daarbij niet bespaard. Nog voordat de boom echt opgeleverd is, is die de ‘talk of the town’ geworden.

De organisatie lag vorig jaar in handen van het Kabinet van de First Lady. Normaal gesproken wordt de kerstboom door ondernemer Ramon Jawalapersad van Roelies N.V. geplaatst. Echter, hij heeft aangegeven dat hij dit jaar niet volledig kon inkomen. Volgens lokale media zijn andere ondernemers ingekomen, waardoor de kerstboom toch kan worden opgezet en opgetuigd.

De staat betaalt nul cent. In het weekend was men nog druk aan het werk met de metalen constructie van de kerstboom.

SAM

error: Kopiëren mag niet!