Denk aan elkaar in het verkeer – “Iedereen wil een mooie jaarwisseling”

De drukte op straat bevestigt dat december een feestmaand is. De vraag is of er ook empathie voor elkaar is in het verkeer. De ongevallen in het verkeer blijven het nieuws bereiken. Vanuit de samenleving zijn er burgers die zich over deze tendens zorgen maken. Wegrijden na een ongeval is een van de gedragingen die vaak voorkomt in het verkeer.

“De mens is aan het veranderen en dat is niet altijd positief”, merkt Sabrina Hasselbaink op, vrijwilligster bij het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV). De recente ongevallen waarbij zowel in Paramaribo als Nickerie mensen zijn komen te overlijden noemt Hasselbaink “heel ernstig.”

De oplossing zou volgens de KSV-vrijwilligster vooral in de opvoeding liggen. De boodschap in deze kerstmaand is, dat wij rekening met elkaar moeten houden waardoor andere medeburgers ook een mooie jaarwisseling hebben. “Want door toedoen van een ander kan het zo zijn, dat iemand in het ziekenhuis belandt of komt te overlijden. En dat willen wij zeker niet”, benadrukt Hasselbaink. De consequenties van het gedrag in het verkeer moeten wij niet voor lief nemen, voegt Hasselbaink hier nog aan toe.

“Wij moeten rekening met elkaar houden.”
RB

error: Kopiëren mag niet!