Weer domper voor Barcelona – Twee keer voorsprong weggegeven aan Osasuna: 2-2

FC Barcelona kreeg zondag een zoveelste domper te verduren en deze keer was het tegen en bij Osasuna. De ploeg van Xavi, die tot nu toe Ronald Koeman niet heeft weten te overtreffen, kwam twee keer op voorsprong, maar gaf die ook twee keer weg: 2-2. 

Vorig weekeinde eindigde de thuiswedstrijd tegen Real Betis in een nederlaag (0-1), en eerder deze week werd Barcelona uitgeschakeld in de Champions League. Daardoor verkeert coach Xavi nu al in zwaar weer bij de Spaanse grootmacht, amper een maand na zijn aanstelling bij Barcelona als opvolger van de ontslagen coach Ronald Koeman.

Al in de tiende minuut bracht talent Nico Gonzalez de Catalanen knap op voorsprong na een mooie assist van Pablo Gavi. Maar slechts twee minuten later kopte centrale verdediger David Garcia Osasuna weer op gelijke hoogte. 

Bijna hetzelfde scenario voltrok zich in de tweede helft. Een ander talent, Abde Ezzalzouli, maakte zijn eerste doelpunt voor Barcelona uit een knappe counter: 2-1. Lang leek de ploeg van Xavi drie punten uit Pamplona mee naar huis te nemen, maar Luis Avila stak daar in de 87ste minuut een stokje voor. De aanvaller profiteerde van knullig uitverdedigen van Barcelona en bepaalde de eindstand op 2-2. 

Barcelona staat nu op de achtste plaats met 24 punten uit zestien duels. De achterstand op koploper Real Madrid bedraagt 15 punten. De lijstaanvoerder treedt zondagavond in eigen stadion aan tegen stadgenoot Atlético Madrid.

error: Kopiëren mag niet!