Benzema sleept Real Madrid in stadsderby tegen Atlético Madrid naar 2-0 winst

Real Madrid heeft zondag de stadsderby tegen Atlético Madrid mede dankzij een prachtgoal van Karim Benzema met 2-0 gewonnen. Benzema bracht Real na iets meer dan een kwartier spelen op voorsprong in Estadio Santiago Bernabéu. De Fransman volleerde een voorzet van Vinícius Júnior van net binnen het zestienmetergebied in de rechterhoek.

Twaalf minuten na rust was het opnieuw raak voor ‘De Koninklijke’. Ditmaal schoof Marco Asensio de bal in de linkerhoek en ook bij deze goal was Vinícius de aangever. De overwinning kwam daarna niet meer in gevaar voor de thuisploeg.

Dankzij de zege gaat Real riant aan kop in La Liga. De ploeg van coach Carlo Ancelotti heeft acht punten voorsprong op nummer twee Sevilla, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Atlético Madrid bezet de vierde plaats en heeft dertien punten minder dan de stadgenoot. De achterstand van de regerend landskampioen op nummer drie Real Betis, dat zondag met 4-0 van Real Sociedad won, bedraagt vier punten. Wel hebben de Madrilenen een duel minder gespeeld.

error: Kopiëren mag niet!