In La Liga wint Valencia met 2-1 van Elche mede dankzij fraaie trap doelman Cillessen

Jasper Cillessen heeft met Valencia een kleine overwinning behaald in de Spaanse voetbalcompetitie. De Nederlandse doelman had een aardig aandeel in de thuiszege op Elche: 2-1.

Cillessen trapte de bal in de 23ste minuut, halverwege zijn eigen helft, hard richting Gonçalo Guedes. De Portugees kwam vanaf links naar binnen, passeerde zijn directe tegenstander en schoot de bal vervolgens in de verre hoek raak (1-0).

Het doelpunt leek lange tijd genoeg te zijn voor de overwinning, totdat de Argentijn Lucas Boyé een kwartier voor tijd gelijkmaakte. Valencia hield dankzij de Italiaanse invaller Cristiano Piccini, die in de 86ste minuut scoorde, alsnog drie punten aan de wedstrijd over.

Valencia, dat in La Liga op de zevende plaats staat, is sinds eind oktober (alle competities en toernooien meegerekend) ongeslagen.

Sevilla verslaat Athletic Club met 0-1 en staat stevig op 2e plaats in La Liga

Sevilla herstelde zich van de pijnlijke uitschakeling in de Champions League van woensdag. Het elftal van coach Julen Lopetegui won bij Athletic Club (0-1) en verstevigde daarmee de tweede plaats in La Liga, op 5 punten van koploper Real Madrid.

Thomas Delaney nam de enige treffer voor zijn rekening en de Deense middenvelder deed dat fraai. Delaney plaatste de bal met zijn linkervoet hoog in de verre hoek. Doelman Unai Simón kon er niet meer bij. Het was het eerste doelpunt voor Delaney, die vorig seizoen nog bij Borussia Dortmund voetbalde.

Sevilla verloor woensdag tijdens de laatste speelronde in de groepsfase van de Champions League met 1-0 van Red Bull Salzburg en moet als nummer 3 na de winterstop verder in de Europa League.

error: Kopiëren mag niet!