Premier League: Salah schiet met rake strafschop Liverpool naar moeizame 1-0 tegen Aston Villa

Alle topploegen in de Engelse Premier League maakten zaterdag geen fout. Manchester City, Liverpool én Chelsea wonnen, met moeite. Ook Arsenal hield de punten in huis na twee nederlagen op rij en later op de avond bezorgde Cristiano Ronaldo zijn ploeg Manchester United de zege.

Manchester City won van Wolverhamptoon Wanderers, waarop Liverpool moest winnen om zo in het spoor te blijven van de koploper. Dat deed de achtervolger ook, maar gemakkelijk ging het niet tegen Aston Villa. Er hing enig sentiment rondom dit duel omdat clublegende Steven Gerrard voor even terugkeerde op zijn geliefde Anfield, als trainer van de ploeg uit Birmingham. 

De thuisploeg won dankzij een benutte strafschop van Mohamed Salah, die zelf achter de bal ging staan nadat Tyrone Mings een overtreding op hem beging. 

Tot het einde bleef het spannend. Doelman Alisson Becker beleefde niet zijn beste middag. In de eerste helft gleed hij weg en redde Joël Matip hem. In de slotfase schoot hij een bal tegen een speler van Villa aan om vervolgens goed weg te komen, nadat hij een aanvaller tegen de grond had gewerkt. Liverpool slaagde er in om de zege over de streep te trekken en City te achtervolgen met één punt achterstand.

Chelsea met 3-2 te sterk voor Leeds United

In de titelstrijd bleef Chelsea ook in het spoor van koploper Manchester City door met 3-2 te winnen van Leeds United. Al snel moest de thuisploeg in de achtervolging door benutte strafschop van Raphina. Op slag van rust maakte Mason Mount gelijk met een schot in de korte hoek. 

In de tweede helft kreeg Chelsea na ongeveer een uur spelen een strafschop, die na tussenkomst van de VAR alsnog werd gegeven. Jorginho faalde niet: 2-1. Leeds knokte zich terug via Joe Gelhardt. Op dat moment waren er nog zeven minuten te spelen zonder blessuretijd. Uiteindelijk ontsnapte Chelsea aan duur puntenverlies na een overtreding van Mateusz Klich (ex-FC Twente). Jorginho nam opnieuw plaats achter de bal en stuurde Ian Meslier naar de verkeerde hoek: 3-2. 

Ronaldo sleept Man United naar winst 0-1 op Norwich City

Cristiano Ronaldo tekende voor het enige doelpunt van de wedstrijd bij de 0-1 zege van Manchester United bij het Norwich City van doelman Tim Krul. De Portugese superster benutte in de 75ste minuut een strafschop.

Bij United mocht Donny van de Beek kort voor tijd invallen.

Door de overwinning staat Manchester United nu vijfde in de Premier League. De achterstand op koploper en stadgenoot Manchester City bedraagt elf punten.

error: Kopiëren mag niet!