Ibrahimovic voorkomt in blessuretijd verlies tegen Udinese: 1-1 – Haps belangrijk voor Venezia in 1-1 gelijkspel tegen Juventys

latan Ibrahimovic heeft zaterdag weer eens bewezen van grote waarde te zijn voor AC Milan door een punt te redden op bezoek bij Udinese: 1-1. Ondertussen blijft Juventus kwakkelen in de Serie A.

Zlatan ontving de bal in blessuretijd vanuit een rommelige situatie en wist een soort halve omhaal te maken. Voor de 40-jarige Zweed was het zijn zevende doelpunt van het seizoen. In de resterende 3 minuten wist Milan puntenverlies niet te voorkomen. De Portugees Beto had Udinese, dat het duel met tien man eindigde na rood voor de Nigeriaan Isaac Success in de 95ste minuut, na ruim een kwartier op voorsprong gezet door een fout in de defensie van AC Milan af te straffen.

Bij de thuisploeg, waar eerder deze week trainer Luca Gotti werd ontslagen, speelde aanvoerder Bram Nuytinck de hele wedstrijd en Marvin Zeegelaar viel na een uur in. Assistent-trainer Gabriele Cioffi zat op de bank bij Udinese.

AC Milan heeft na zeventien wedstrijden 39 punten. Internazionale, dat zondag om 20.45 uur Cagliari ontvangt, heeft 2 punten minder.

Natio-speler Haps belangrijk voor Venezia

Juventus blijft kwakkelen in de Serie A. Op bezoek bij degradatiekandidaat Venezia gaf de ploeg van Matthijs de Ligt een 0-1 voorsprong uit handen. Dankzij een assist van oud-Feyenoorder en Natio-speler Ridgeciano Haps pakte de thuisclub een welkom punt: 1-1. 

Voor Juventus leek er weinig aan de hand toen Alvaro Morata na ruim een half uur de score opende. Maar tien minuten na rust tekende Mattia Aramu op aangeven van Haps met een prima uithaal voor de gelijkmaker. 

error: Kopiëren mag niet!