Max Verstappen deelt met polepositie in Abu Dhabi eerste tik uit aan Hamilton

Max Verstappen begint zondag vanaf poleposition op weg naar de wereldtitel. Zijn titelrivaal, de Brit Lewis Hamilton, start in Abu Dhabi op de tweede plaats. In de kwalificatie zette Verstappen zaterdagmiddag met 1.22,109 de snelste tijd neer in zijn Red Bull. Mercedes-coureur Hamilton gaf liefst 0,3 tienden van een seconde toe.

McLaren-coureur Lando Norris begint de slotrace op de derde plaats, vlak voor Verstappens teamgenoot Sergio Pérez. Hamiltons teamgenoot Valtteri Bottas start achter Carlos Sainz van Ferrari pas als zesde.

Het is de tiende poleposition van het seizoen voor Verstappen en zijn eerste sinds de GP van de Verenigde Staten in okotober. Bij de laatste vier races was Mercedes telkens het snelst in de kwalificatie.

Startopstelling GP Abu Dhabi

  • 1. Verstappen (Red Bull) 1.22,109
  • 2. Hamilton (Mercedes) 1.22,480
  • 3. Norris (McLaren) 1.22,931
  • 4. Pérez (Red Bull) 1.22,947
  • 5. Sainz (Ferrari) 1.22,992
  • 6. Bottas (Mercedes) 1.23,036
  • 7. Leclerc (Ferrari) 1.23,122
  • 8. Tsunoda (AlphaTauri) 1.23,220
  • 9. Ocon (Alpine) 1.23,389
  • 10. Ricciardo (McLaren) 1.23,409

Verstappen moet zorgen dat hij voor Hamilton finisht in de laatste en allesbeslissende race van het seizoen. Als beide coureurs buiten de punten eindigen, dan gaat de titel op basis van aantal gewonnen races naar de Nederlander.

In Q2 verremde Verstappen zich vlak nadat hij op de mediumband een snelle tijd had neergezet, waardoor hij flink wat bandenslijtage opliep. Daarop besloot hij op de softs een snellere tijd neer te zetten en moet hij op die banden aan de race beginnen. Hamilton start de race wel op mediumbanden, waardoor de twee rivalen zondag een andere pitstopstrategie zullen hanteren.

De allesbeslissende race in Abu Dhabi begint zondag om 10.00 uur Surinaamse tijd.

error: Kopiëren mag niet!