Chelsea verspeelt groepswinst in Champions League na 3-3 tegen FC Zenit

Chelsea heeft woensdag de groepswinst in de Champions League op de valreep misgelopen. De titelhouder kreeg in de laatste groepswedstrijd tegen FC Zenit in de absolute slotfase de 3-3 om de oren, waardoor de Premier League-club als nummer twee doorgaat in het miljoenenbal en een mogelijke tegenstander van Ajax is in de achtste finales.

Het al geplaatste Chelsea begon als koploper in de poule aan het laatste groepsduel en had zodoende alles in eigen hand, terwijl FC Zenit als nummer drie van de groep vooraf al veroordeeld was tot de eerste knock-outronde van de Europa League.

Door het gelijkspel gaat Chelsea als nummer twee van de poule verder in de Champions League en is de nummer drie van de Premier League een mogelijke tegenstander van Ajax in de achtste finales. Bij de laatste zestien nemen de acht groepswinnaars het op tegen de acht nummers twee. De loting daarvoor is komende maandag om 12.00 uur.

Stand in groep H Champions League

  • 1. Juventus 6-15 (+4)
  • 2. Chelsea 6-13 (+9)
  • 3. FC Zenit 6-5 (0)
  • 4. Malmö FF 6-1 (-13)

Juventus moest in eigen huis winnen van het al uitgeschakelde Malmö FF en hopen op een misstap van Chelsea in Rusland om alsnog als groepswinnaar naar de achtste finales van de Champions League te gaan.

De huidige nummer vijf van de Serie A slaagde daarin door de Zweedse club met 1-0 te verslaan. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Moise Kean, die in de achttiende minuut een fraaie voorzet van Federico Bernardeschi met de buitenkant van de schoen binnenkopte.

Matthijs de Ligt bleef de hele wedstrijd op de bank bij Juventus. De Oranje-international kreeg rust van trainer Massimiliano Allegri. De verdediger was de afgelopen weken een vaste basisspeler bij de Italiaanse recordkampioen.

Na Manchester City, Liverpool, Ajax, Real Madrid, Bayern München en Manchester United is Juventus de zevende groepswinnaar in de Champions League. Later op de avond voegde Lille OSC zich in dat rijtje.

error: Kopiëren mag niet!