Rente 1 weekse termijn deposito daalt met 2,5%

De algemene banken hebben bij de wekelijkse Termijn Deposito’s (TD) veilingen van de Centrale Bank van Suriname (CbvS) van afgelopen woensdag voor een totaal bedrag van SRD 729,9 miljoen belegd in de 1 weekse TD en SRD 80 miljoen in TD met een looptijd van 1 maand. De gemiddelde toegewezen rente voor de 1 weekse TD is 65,2%. Dat is een daling met 2,5 procentpunt ten opzichte van de rente van de veiling vorige week.

De rente van de 1 maandse TD is bij de veiling van afgelopen woensdag gekomen op 75,3%. De CBvS heeft voor de 1 maandse TD een minimum biedrente gesteld van 70%.

In totaal heeft de CBvS voor deze week een bedrag van SRD 1,2 miljard op de veiling gedaan, respectievelijk SRD 900 miljoen voor de 1 weekse TD, en SRD 300 miljoen voor de 1 maandse TD. De banken hebben in totaal SRD 390,2 miljoen minder aangeboden dan het totaal veilingbedrag van SRD 1,2 miljard.

SS  

error: Kopiëren mag niet!