Bromfietser (18) doodgereden door auto bestuurd door iemand zonder rijbewijs

De 18-jarige bromfietser Derrel Bendt is dinsdagmiddag dodelijk aangereden door een personenauto op de Verlengde Frederikshoopweg, zo bericht het Korps Politie Suriname woensdag 8 december.

De politie van het bureau Santodorp kreeg van het Command Center de melding van de aanrijding waarop agenten naar de locatie reden. Daar aangekomen troffen zij een bromfietser die geen levensteken meer vertoonde in de langs de weg lopende goot aan.

Uit het voorlopig politieonderzoek kwam naar voren, dat zowel de 20-jarige automobilist C.J. als Bendt vanuit de richting van de Magentakanaalweg kwamen. Beide bestuurders reden de verlengde Frederikshoopweg op en gingen in de richting van de Mawakaboweg. Daarbij reed de bromfietser voor.

Ter hoogte van pand no.433 zou naar zeggen van C.J. de bromfietser, die voor reed, vermoedelijk een uitwijkmanoeuvre naar rechts hebben gemaakt. Verder verklaarde de automobilist dat hij met een vrij hoge

snelheid reed en de uitwijkmanoeuvre laat opmerkte. Hij probeerde ook uit te wijken naar rechts, maar zag dat de bromfietser zich op de rechter rijhelft bevond. C.J. week uit naar links om de aanrijding te voorkomen en verloor daarbij de controle over de besturing van de auto. De automobilist kwam toch frontaal in botsing met de bromfietser, waardoor beide met hun voertuigen in de langs de weg lopende goot belandden.

Met behulp van de brandweer werd het lichaam van Derrel uit de goot

gehaald. De ingeschakelde arts stelde officieel de dood van het verkeersslachtoffer vast. In opdracht van het Openbaar Ministerie is het lijk van Bendt ter obductie door de politie in beslag genomen. Beide voertuigen zijn eveneens door de politie ter herkeuring in beslag genomen.

De 20-jarige autobestuurder C.J., die niet in het bezit is van een Surinaams rijbewijs, is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!