Leger voert controles in Paramaribo, Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini op

Het Nationaal Leger (NL) gaat de controles in de districten Paramaribo, Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini de komende dagen opvoeren. Het gaat om een legeroperatie ondersteund door het Korps Politie Suriname (KPS), Kustwacht en Dienst ’s Lands Bosbeheer (LBB) onder de naam Operatie ‘Marbonsu’. Deze operatie, die dinsdag van start is gegaan, heeft te maken met het verhogen van de veiligheid in het algemeen met de focus voornamelijk op de aanpak van de illegaliteit.

“Vooral in het binnenland zien we dat landgenoten, ondernemers en bedrijven slachtoffer worden van gewapende overvallen”, benadrukt plaatsvervangend legerbevelhebber, luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen, aldus het ministerie van Defensie in een uitgebracht persbericht. 

Door landelijk de presentie te vergroten, wordt het overheidsgezag verhoogd. Ook wordt de paraatheid en operationaliteit van het leger vergroot. Het Nationaal Leger zal regelmatig operaties uitvoeren om haar missie, het beschermen van Suriname, inhoud te geven.

Met het verhogen van de veiligheid kunnen illegale activiteiten worden ontmoedigd, natuurlijke hulpbronnen worden beschermd en productiebedrijven rustig produceren. Dit is ook een van de beleidsgebieden opgenomen in het Beleidsplan 2021-2026 dat in mei van dit jaar door minister Krishna Mathoera is gepresenteerd.

error: Kopiëren mag niet!