Pedologisch Instituut opent test- en observatieruimte ter begeleiding kinderen in speciaal onderwijs

In verband met de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking heeft het Pedologisch Instituut van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) vrijdag 3 december een test- en observatieruimte geopend aan de Commewijnestraat. De ruimte is bedoeld om kinderen die speciaal onderwijs nodig hebben te begeleiden, zo meldt het ministerie woensdag 8 december.

Het hoofd van het onderdirectoraat Ontwikkelingsdienst van het MinOWC, Daniela Rosario, zegt dat met de ingebruikname van de test- en observatieruimte het ministerie de eerste stap heeft gezet om toegang te bieden aan de doelgroep binnen het onderwijs. Gebleken is dat kinderen van het speciaal onderwijs vaak een vergeten doelgroep zijn. Rosario doet daarom een beroep op het Pedologisch Instituut en het basis speciaal onderwijs (bso) om altijd hun stem te laten horen. Er zal samengewerkt moeten worden aan de transformatie. Met dit traject is er een stap gezet in de goede richting. 

Het Pedologisch Instituut is opgericht met als doel hulp te bieden aan professionals in het bso door observaties, diagnostiek, begeleiding en kennisoverdracht vanuit een multidisciplinair team. Het accent van de begeleiding ligt op preventie om uitval van leerlingen in het onderwijssysteem zoveel mogelijk te beperken.

error: Kopiëren mag niet!