VSW wijst op belang faciliterende rol overheid

De Vereniging van Surinaamse Winkeliers (VSW) hield zaterdag een bijeenkomst om te praten over de economische ontwikkelingen in het land. Howard Brouwn, bestuurslid van VSW, merkt op dat al voor Covid-19 de situatie niet ideaal was, de huidige situatie vraagt echter inventiviteit van een ondernemer.

Brouwn bezocht onlangs de binnenstad en schrok van het aantal bedrijven dat gesloten is. De ondernemingen leverden een bijdrage aan de economie en nu zij over de kop zijn treft het veel medewerkers, zegt hij in een reactie. Het bestuurslid vraagt zich verder af waarom het moeilijk is om ondanks deze groepen nieuwe werklozen een tuinman of een schoonmaakster te vinden.

“Zijn wij plotseling een rijk land geworden?”, vraagt Brouwn. Hij merkt op dat we bereid moeten zijn om hard te werken. “Dat gaat niet met een sigaret in de hand.”

Bereikbaarheid

Ook de bereikbaarheid van overheidskantoren moet beter. “Vaak zijn ministeries onbereikbaar”, stelt Brouwn. Een van de besproken zaken tijdens de bijeenkomst was de ondersteuning van de overheid, nodig als steun in de rug richting de onzekere tijden. Met steun van de overheid aan ondernemers doelt Brouwn vooral op het faciliterende gedeelte zodat de ondernemer zich beter kan concentreren op de belangrijke zaken. Brouwn noemt hierbij het Kabinet van de President als voorbeeld waar de telefoon wel wordt opgenomen. Zijn ervaring is dat er vanuit het kabinet, ook wordt teruggebeld. “Laat men daar een voorbeeld aan nemen”, is zijn advies.

RB

error: Kopiëren mag niet!