Vrouw (35) geeft fors geldbedrag uit dat per ongeluk door bank op haar rekening is gestort

Agenten van de afdeling Fraude hebben zondag 5 december de 35-jarige D.W. aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan verduistering casu quo diefstal van een groot geldbedrag van een bankinstelling. Volgens het voorlopig politieonderzoek is door een administratieve fout dit groot geldbedrag op de rekening van de verdachte, die cliënt is van bedoelde financiële instelling is, gestort, zo bericht het Korps Politie Suriname.

Het geld heeft de vrouw systematisch van haar rekening gehaald door steeds het maximum te pinnen. Daarnaast heeft de verdachte ook giraal bedragen naar rekeningen van familieleden en kennissen bij andere bankinstellingen overgemaakt.

De vrouw is na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. Het is niet uitgesloten dat er meerdere aanhoudingen in deze zaak zullen worden verricht.

In een soortgelijke zaak werd in oktober de 41-jarige A.B. aangehouden en na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Deze vrouw zag kans om een groot geldbedrag in SRD, zijnde de Covid-19 steun, dat eveneens door een fout per abuis op haar rekening was gestort, te lichten. Met dit geld heeft zij onder meer via het pos-systeem luxe artikelen zoals tablets, mobiele telefoontoestellen en gouden sieraden aangeschaft.

error: Kopiëren mag niet!