Stichting Liefdevolle Handen organiseert informatiedag in Para

De Stichting Liefdevolle Handen hield dinsdag 2 december een informatiedag in Para, in het kader van Wereld Aids Dag. Tijdens deze informatiedag konden de mensen zich laten testen op HIV en ook werden ze in de gelegenheid gesteld om informatie te verkrijgen over diverse onderwerpen.

De directrice van de stichting, Denise Blinker-Warnert ,zegt het volgende aan Dagblad Suriname: “Wij werken in alle 10 districten van Suriname met ons kantoor in Paramaribo. Voor deze activiteit hebben wij onder andere het district Para uitgekozen, omdat ook zij het verdienen om voorgelicht te worden. Als wij letten op het thema van Wereld Aids Dag dit jaar “End Inequality, End AIDS, End Pandemic”, is het belangrijk dat naar elk deel van Suriname wordt gekeken en daar begint gelijkheid. Om aids te elimineren is het belangrijk dat eenieder zijn of haar status kent. Hoe eerder je je status kent hoe beter het is om bij een positieve resultaat om hulp te zoeken en niet te wachten totdat het te laat is. In de meeste gevallen vinden activiteiten in Paramaribo plaats. Het is de bedoeling dat deze activiteit ook naar de andere districten gaat.”

Het doel van de informatiedag is het bijdragen aan een betere gezondheid en een gezonde levensstijl van de samenleving, maar in het bijzonder van vrouwen en meisjes. Tijdens de informatiedag kwamen verschillende onderwerpen aan bod in de vorm van flyers en folders zoals Leven met HIV, Wat is HIV, Testen op HIV; het waarom, Drugs en seks, Anticonceptie, Kinderwens en HIV, etcetera. “De opkomst was goed te noemen en de mensen waren enthousiast. Een aantal personen heeft zich laten testen en is geïnformeerd”, zegt Blinker.

Stichting Liefdevolle Handen zet zich in voor vrouwen en meisjes: sekswerkers, drugsgebruikers, zij die leven met HIV, slachtoffers van seksueel misbruik, slachtoffers van huiselijk geweld en ook ouders van kinderen met gedragsproblemen. De stichting is begonnen met een campagne en zal hiermee doorgaan, benadrukt Blinker. Via social media zal de samenleving ook informatie krijgen en verder zijn reeds trainingen ontwikkeld die verzorgd zullen worden aan ouderen, maar ook aan jongeren.

SK

error: Kopiëren mag niet!