“Sport? Mi Kan Du!” voor mensen met een beperking

Elk jaar, op 3 december, wordt de Internationale Dag voor de Mens met een Beperking herdacht. Het thema dit jaar is “Vechten voor rechten in het post-Covid-tijdperk”. Deze dag moet dan ook gebruikt worden om te erkennen dat mensen met een beperking tot de meest getroffen doelgroepen behoren tijdens de Covid-pandemie. Er wordt dan extra aandacht besteed aan de uitdagingen, obstakels en mogelijkheden voor mensen met een beperking. Eén zo’n uitdaging is sport. Sport is essentieel voor de gezondheid van iedereen, maar meer nog voor de mens met een beperking. 

“Sport? Mi Kan Du!”

Echter is het deelnemen aan sport niet zo vanzelfsprekend voor hen. Hier moet een verandering in komen en daar helpt “Sport? Mi Kan Du!” mee. Sport? Mi kan Du! organiseert wekelijkse sportactiviteiten voor kinderen met een fysieke beperking. Ook is vorig jaar door deze sportorganisatie, op 3 december, de gelegenheid gegeven aan volwassenen en kinderen met een beperking om mee te doen bij een reguliere sportclub. Het doel hiervan was om vooral te bewijzen wat de mogelijkheden zijn van de mens met een beperking. 

Je kan gewoon sporten!

Thomas Joop Eduards is een jongetje van 11 jaar met cerebrale parese. Hij kreeg door de activiteit die vorig jaar werd georganiseerd door Sport? Mi Kan Du! de kans om mee te doen aan badminton. Dit deed hij bij de reguliere sportclub LSB te Lelydorp. Na één keer de sportclub bezocht te hebben, wist Thomas het direct! Badminton was zijn favoriete sport. Hij besloot zich direct in te schrijven. Ook de trainers en overige spelers van LSB waren heel blij met zijn komst en hadden geen moeite met zijn beperking. Daarom zegt Thomas: “Al heb je een beperking, niets moet je tegenhouden om te doen wat je wilt. Je kan gewoon sporten!”, aldus de organisatie. 

SAM

error: Kopiëren mag niet!