“Problemen die voor ongerief zorgen moeten opgelost worden”

“Geen troep meer, ruimte om te lopen en minder kans om besmet te worden. Het zou een wonder zijn als we dat zouden hebben in het stadscentrum”, zegt Ruben tegenover de krant. Ruben werkt in het centrum en geeft aan dat er dagelijks sprake is van het tegenovergestelde van wat hij wenst te zien.

“Niet alleen de illegale venters zijn de oorzaak van het vervuilen van het centrum, maar ook bezoekers. Daarom is het van belang om controle te hebben van s’morgens vroeg tot in de middag zolang de stad aanloop heeft. 1×24 is niet echt nodig, maar de tijden dat er een aanloop is in het centrum wel. Dat mis ik”, benadrukt Ruben. 

Niet alleen de Ruben, maar ook burgers en winkeliers geven dat aan. Zo zullen de problemen die voor ongerief zorgen opgelost worden. “Er zijn geen ernstige gevallen voorgekomen, maar ik merk niet dat er eerst iets moet gebeuren voor men hard aanpakt of optreedt”, aldus een winkelier.  “Zo gaat er ook altijd troep zijn voor de voorgevel van de Centrale Markt. De troep wordt vaak genoeg schoongemaakt, maar het is soms niet eens 12 uur later of je ziet dat het weer vuil is. Er zijn wel enkele ertussen die weten hoe het hoort en hun troep in de dichtstbijzijnde vuilnisbak dumpen of hun troep zelf meenemen. Dat wordt echter niet door eenieder gedaan.” De standhouders stellen, dat zij ook moe zijn van het probleem.

“De consumenten ondervinden ook last van de onaangename geuren die komen van de achtergelaten troep. De andere markten hebben ook illegale verkopers, maar daar wordt hard opgetreden. Er moet juist extra opgelet worden in het stadscentrum. Het is het eerste beeld van het land en waar een ieder bij elkaar komt, maar je ziet juist veel minpunten”, zegt een burger. “Ik weet dat zij ook moeten verdienen,  maar wees geen last voor anderen.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!