Honden vuurwerktraining te Lelydorp

Hondenbezitters kunnen zondag 5 december vanaf 07.45 uur in Lelydorp hun viervoeters laten ‘stabiliseren’ en ‘socialiseren’. De stichting K-9 police dogs Training Center Suriname helpt de hond weerbaar te maken tegen angsten zodat het dier niet uitvalt naar voorbijgangers te voet, bromfietsers of andere honden. Tijdens dit stabiliseringsproces leert de hond de eigen emoties te beheersen.

Bij socialiseren wordt de hond geresocialiseerd. De hond leert om te gaan met andere honden en aan de lijn te lopen. Opmerkelijk is dat in deze dure tijd de openluchttrainingen slechts verbonden zijn aan een vrijwillige bijdrage. De opbrengsten gingen eerder naar het dierenasiel en de Paramaribo Zoo. Iedere zondag zijn er andere locaties waar de trainingen worden gegeven. Volgende week is het op het Onafhankelijkheidsplein in het centrum van Paramaribo.

In deze decembermaand geeft de organisatie een speciale vuurwerktraining aan de honden in verband met de feestdagen met als hoogtepunt oud en nieuw. Een van de vele missers die hondenbezitters in deze periode vaak maken is dat zij tijdens het horen van harde vuurwerkknallen de hond die in paniek raakt, aanhalen. Dit is juist fout, laat de organisatie weten, omdat de hond denkt voor dit gedrag te worden beloond. 

Wie geen hond heeft kan ook gezellig meelopen tijdens de ochtendwandeling.

RB

error: Kopiëren mag niet!