P&O Maritime Logistics verzorgt presentatie voor president Santokhi te Dubai

&O maritime logistics is een wereldwijde organisatie met meer dan 400 schepen en vestigingen op zes continenten. Logistics is een van de sleutelfactoren om succes in de offshore te garanderen. Een goede aanpak van de offshore kan ervoor zorgen dat de inkomsten hieruit duidelijk terug te zien zijn bij de bevolking. ‘Make it right from the beginning’. Met deze gedachte in mind is het noodzakelijk goed geïnformeerd te zijn om een juiste en duidelijke richting te bepaling. Woorden in een zaterdagmiddag uitgebracht persbericht van de Communicatie Dienst Suriname, CDS.

Aangezien de winning en gebruik van fossiele brandstoffen bijdragen aan de uitstoot van carbon, is het een gegeven dat wij zo efficiënt als mogelijk zullen moeten zijn. Als goed gedaan kan Suriname 40% minder uitstoot hebben bij correcte uitvoering van de offshore supply-chain, schrijft CDS in wollige bewoordingen.

“Build local knowledge base trough training and monitoring´. Dat was een van de speerpunten tijdens de presentatie gegeven door P&O Maritime Logistics in Dubai.

Bij de door de CDS aangeleverde foto’s wordt verzuimd te vermelden wie of wat er op te zien is/zijn.

Aangezien president Chandrikapersad Santokhi een grote voorvechter is van maximaal gebruik van local content, sluit dit uitgangspunt naadloos aan bij de Surinaamse ontwikkelingsvisie. Tijdens de presentatie heeft Suriname aangegeven wat de mogelijkheden zijn voor investeerders. Specifiek met betrekking tot het baggerproject dat ervoor moet zorgen dat de productiekosten dalen en de transportcapaciteit toeneemt. Dat baggerproject is echter in volle gang en wordt uitgevoerd door de Nederlandse baggercombinatie Boskalis/De Boer.

Op de vraag aan P&O Maritime Logistics waarom zij nu wil investeren kwam, aldus de CDS, “een vrij helder antwoord”: “Vanwege onze toekomstperspectieven en onderliggende macro-economische omstandigheden zijn wij als natie gegarandeerd van omzet vanwege gebruik van de port. Investeren in Suriname is hierdoor een doordachte logische stap voor deze groep. Ook dit mag worden gezien als een groot Dubai trip rendement, zoals het hoort te zijn. Wij hebben een bijzonder uitgestrekte economische zone op zee. Onze blauwe economie is bijzonder veelbelovend.” Wie die woorden heeft gesproken vermeldt de CDS niet. Voor de president is van uitermate belang om de juiste richting te kiezen bij het ontwikkelen van deze tak van de economie.

Ook de gesprekken met lokale vliegmaatschappijen nopen tot tevredenheid, wederom aldus de CDS, die verder niet ingaat op met welke luchtvaartmaatschappijen is gesproken en of er concrete afspraken en dergelijke zijn gemaakt. Suriname is hiermee een stap dichterbij om de strategische hub-functie in de wereld in te nemen. De geplande bruggen over de Corantijn- en de Marowijnerivier sluiten hier naadloos bij aan Het principe van design, build and operate zal hierbij worden toegepast. Ook dit vond zijn weerslag bij lokale investeerders waardoor ook op dit vlak kan worden gesproken van verhoogd rendement van deze Dubai trip.

Het bericht van de Communicatie Dienst Suriname laat vele vragen open en dus onbeantwoord. Er is heel oppervlakkig verslag gedaan van een presentatie van P&O Maritime Logistics. Of er afspraken zijn gemaakt, wordt ook wat dit betreft niet vermeld.

CDS/PK

error: Kopiëren mag niet!