Seniorendag in Wageningen voor oud medewerkers SML

Oud-medewerkers, inmiddels gepensioneerd, van de Stichting voor de Ontwikkeling van de Machinale Landbouw in Suriname (SML) werden afgelopen woensdag 1 december in het zonnetje gezet. Dit laat Geetapersad Gangaram Panday voorzitter van de Stichting SML weten.

“Wageningen is reeds lang geleden gesloten en de mensen hebben lage pensioenen”, vertelt Gangaram Panday. Voorheen ontving men hun inkomen in Sf, maar bij de introductie van de SRD zijn de ‘nullen’ weggevallen. Pensioenen van SRD 30 en SRD 60 zijn geen uitzondering. Ruim 700 gepensioneerden moeten het hiermee doen. Het bestuur van het pensioenfonds waar Gangaram Panday ook de voorzitter van is zet zich in voor het verhogen van de pensioenen. “De mensen voelen zich in de steek gelaten.”

Gangaram Panday deelt mee, dat de regering de situatie van de mensen wil helpen verbeteren en daarvoor zijn er stappen ondernomen om de stichting pensioenfonds te bemensen. Hierin zitten drie personen van het bestuur van SML en twee personen van de Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden. Ondertussen heeft Gangaram Panday samen met zijn bestuursleden donaties gezocht om de mensen te ondersteunen. Het bestuur van SML heeft zelf SRD 30.000 beschikbaar gesteld vanwege het geringe aantal donaties. Een bedrijf doneerde 300 zakken rijst van 4.5 kilogram. Ook ontving de organisatie 600 kerstbroden van een bekende Surinaamse bakkerij. Samen met wat aanvullingen heeft de organisatie 250 mensen een mooie dag bezorgd.  In verband met Covid was de groep onderverdeeld in 5 groepen van 50.

Gangaram Panday laat weten dat de mensen zeer tevreden waren met de dag. In totaal is er SRD 60.000 besteed en volgt een evaluatie.

RB

error: Kopiëren mag niet!