Prijzen van groentesoorten fluctueren

De groenteprijzen blijven fluctueren. Dit geven enkele burgers aan tijdens een gesprek met de redactie van Dagblad Suriname. “De groentesoorten zijn wel goedkoper op de Centrale Markt, maar om nu de stad in te gaan voor het verschil ga ik even niet kunnen doen. Als ik over straat ga of dringend naar de markt moet, doe ik wel mijn inkopen.”

Een standhouder zegt, dat hij nog geen verschil ziet op de markt. “Integendeel zie ik, dat een paar standhouders wegblijven of om de ene dag komen verkopen. De prijzen van bladgroente zijn gedaald. Het verschil is dat bladgroente dat eerder SRD 20 was, nu tussen SRD 10 en SRD 15 gekocht kan worden. Het groot verschil merkt men bij de verkoop buiten de markt. De prijzen dalen, omdat de verkoop niet gaat en het is tevens een gebaar om de consumenten tegemoet te komen. Uiteindelijk zie ik niet echt een aanloop. Er zijn nog steeds mensen die zich aangetrokken voelen door de verkoop langs de straat, winkels of illegale venters of hebben haast en doen hun inkopen bij de dichtstbijzijnde groentestand.”

“Voor mij maakt het niet zoveel uit of er aanloop is of niet. Ik kom om mijn spullen te verkopen en als ik verkoop voor de dag ben ik zeker blij, maar als het een dag niet lukt, weet ik zeker ook wat het probleem zal zijn. Het gaat nu niet misschien alleen om de afstand, maar ook om wat je portemonnee zegt. Je gaat je permitteren wat je kunt. Als standhouder kan je niet voor de consument bepalen hoe die zijn geld moet besteden. Wij voelen het ook en omdat ik dat weet, toon ik begrip.”

TM

error: Kopiëren mag niet!