Centrale Markt nu ook open op de zondag

De Centrale Markt die van maandag tot zaterdag geopend is, zal nu ook op de zondagen open zijn, zegt marktmeester Aniel Dhanai in gesprek met de krant. “De aanloop is laag en dan probeer ik  opties te bieden om de verkoop te bevorderen. Er zijn bezoekers die hun boodschappen niet rustig kunnen doen. Zij proberen voor, tussen of na het werk hun boodschappen te doen, maar na het werk is de markt dicht. De meeste mensen zijn vrij op de zondag en kunnen dan naar de markt gaan. De markt gaat vanaf aanstaande zondag open voor het publiek. Ook een drive thru markt is pas gestart en daar zie ik, dat de aanloop op de zaterdag toch aardig is. Op de zondag zal het dan ook vlot gaan”, aldus de marktmeester. 

Hij geeft verder aan, dat niet alleen de standhouders mee zullen doen met de verkoop, maar ook de groothandelaren. Door de weeks komen de groothandelaren vroeg op de markt. Nadat zij hun spullen verkocht hebben vertrekken zij en wordt de markt gelijk schoon gemaakt. Door de aanloop bij de groothandelaren denk ik ook dat zij op de zondag de burgers zullen aantrekken.

“Het gaat de eerste keer zijn dat de markt open zal gaan op de zondag, een zogeheten zondagse markt. De andere markten zullen ook op de zondag open zijn, maar de mensen van de buurt kunnen dan gerust hun inkopen hier doen.”

“De illegale venters die dagelijks ook in het centrum verkopen, zullen zich ook aangetrokken voelen mee te doen met de verkoop als normaal, maar ik hoop dat er genoeg controle gaat zijn op deze dag. Voor mijn deel zorg ik wel ervoor, dat de illegale venters niet de markt binnenkomen. Dit heeft ook effect op de standhouders”, zegt de marktmeester. 

“Standhouders hebben nu al veel concurrentie. Bijna overal wordt groente verkocht. Dit zorgt dan ook ervoor dat de verkoop niet vlot gaat, maar een extra concurrentie op de markt laat ik niet toe. Ik hoop dat er een goede samenwerking van buitenaf komt, dat kan ook ervoor zorgen dat de bezoekers niet gehinderd worden bij het lopen en zorgt ook voor minder mensen in een blok. Ik hoop dat dit ook een succesvolle dag wordt  en dat dit elke zondag gecontinueerd kan worden. Ook de standhouders hopen dat de verkoop slaagt.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!