Hosselende burgers hebben het zwaar

“Uit deze hele situatie heb ik geleerd, dat je voor je zelf moet werken om een beter morgen te hebben en om die betere toekomst te bereiken, ga je heel wat mee moeten maken”, zegt een hosselaar tegenover de krant.

“Ik sta dag in dag uit te kijken naar wat er gaande is in het land, vooral in het centrum. Als kondre mang zie je dat alles met names & faces gaat. Als je op je eigen benen wilt staan, vinden mensen het niet goed. Deng mang sa moes power you deng broko jou saka en dat is helemaal niet goed. Wij, burgers die hosselen om te overleven, hebben het al zwaar met alles eromheen, dan krijg je nog burgers die je willen breken. Het maakt niet uit hoe knellend de situatie is, maar mijn best ga ik blijven doen”, zegt een hosselaar.

“Op geen enkel moment van de dag luier ik. Ik probeer eenmaal vierentwintig uur te werken. Zelfs wanneer er lockdown is, werk ik en op de zondag zie je de meesten van ons ook in de binnenstad. De mensen als mij die geen vast inkomen hebben, hosselen elke dag”. 

Verder geeft de hosselaar aan, dat er strakker gelet moet worden op de groente verkopers die voor winkels zitten in de omgeving van het centrum. “Als hosselaar pas ik de Covid-maatregelen toe wanneer ik een klant krijg. Ik zie mijzelf ook als een risicofactor voor het virus dus moet ik mezelf beschermen, echter zie ik dat het niet wordt gedaan bij de verdwaalde groente verkopers”, benadrukt de hosselaar.

Naast de hossel is de hosselaar ook een klein ondernemer. Vanwege de financiële situatie moest hij alles stopzetten. “Mijn vrouw doet de verkoop, maar nu er deze dagen geen aanloop is, moest ik het toch stopzetten. Ik ga blijven proberen desnoods op een andere locatie. Het wordt met de dag moeilijker en je wordt dagelijks bedreigd dat prijzen verhoogd gaan worden. Ik dacht dat de nieuwe regering wel iets beters zou doen na al die beloften, maar tot zover heb ik nog geen goed plan gehoord van hoe er geld gemaakt kan worden in het land en voor een betere ontwikkeling. Het aanhoren is ook een punt, maar om het op papier te zetten en te realiseren gaat een probleem zijn. Ik ga niet wachten tot er betere dagen voor mij komen. Ik ga er zelf aan moeten werken”, aldus de hosselaar. 

TM

error: Kopiëren mag niet!