Duo-passagiere bromfietser bij frontale boting tegen auto op Nieuwzorgweg overleden

De duo-passagiere Silvia Thomas op een bromfiets, van wie overige personalia nog ontbreken, is woensdag 1 december na een frontale botsing met een auto op de Nieuwzorgweg overleden, zo bericht het Korps Politie Suriname.

De politie van het bureau Latour kreeg omstreeks 07.57 uur de melding van een aanrijding tussen een personenauto en een bromfiets, waarbij er sprake was van zwaar persoonlijk letsel.

Bij aankomst van de politie werd Silvia, die geen teken van leven meer vertoonde, op het wegdek aangetroffen. Haar vriend, die de bromfiets bestuurde, lag met zware verwondingen op het wegdek. Met een ambulance werd de bromfietser afgevoerd naar de Spoed

Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. 

Volgens verklaring van de automobilist reed hij over de Nieuwzorgweg, vanuit de richting van de Hiraweg en reed naar de Indira Gandhiweg, terwijl de bromfietser in tegenovergestelde richting reed. Ter hoogte van pand no.147 kwam de bromfietser plotseling op zijn rijhelft en reed op de auto af. De automobilist toeterde, maar de bromfietser gaf

geen gehoor hieraan, aangezien hij naar achteren keek en druk in gesprek was met Silvia. Om een botsing te voorkomen week de autobestuurder uit naar rechts. De bromfietser keek vervolgens weer voor zich en kwam weer op zijn rijhelft. Bij die gelegenheid was het door zijn onoplettendheid te laat, waardoor beide voertuigen frontaal met elkaar in botsing kwamen.

De 42-jarige automobilist, die in het bezit is van een geldig Surinaams rijbewijs verkeerde niet onder invloed van alcohol. Hangende het onderzoek is zijn rijbewijs wel ingevorderd en zal hij worden voorgeleid aan de Hulpofficier van Justitie.

De bromfiets is aanzienlijk beschadigd. Beide voertuigen zijn ter herkeuring door de politie in beslag genomen.

Het lichaam van het verkeersslachtoffer is in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!