Minister Ramdin in Dubai: “Suriname biedt uitstekende investeringsmogelijkheden”

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft in Dubai aan ondernemers aangegeven dat Suriname uitstekende investeringsmogelijkheden biedt.

“Suriname is een klein, maar ambitieus land”

De BIBIS-bewindsman sprak tegen ondernemers en investeerder: “Suriname is een op groei gerichte stabiele democratie, met de rechtsstaat, mensenrechten en goed bestuur als kern, transparantie en verantwoording als drijvende krachten in combinatie met een sterke, onafhankelijke en uitstekende rechterlijke macht. Suriname is een klein, maar ambitieus land met strategische doelen om een ​​hoge levensstandaard voor zijn mensen en investeerders te bereiken, gekenmerkt door een zeer vreedzame en tolerante diverse gemeenschap van over de hele wereld op het gebied van cultuur, taal, religie, gewoonten, keuken, kunst, muziek en dans. Suriname begrijpt de wereld en heeft met succes een vreedzame gemeenschap van naties gecreëerd.”

Hoge bosbedekking 

Ramdin: “Suriname behoort tot de weinige landen ter wereld met een hoge bosbedekking van meer dan 90% en een laag ontbossing niveau. Suriname is een van de drie landen die CO2-negatief is en deze rijkdom omvat een unieke flora en fauna, geneeskrachtige planten en bomen, en een uitgebreide biodiversiteit. In veel opzichten een aantrekkelijk laboratorium voor de wereld om te bewaren. En dat is precies waar we ons voor inzetten als onze bijdrage en uitdrukking van collectieve maatschappelijke verantwoordelijkheid aan de wereld. Suriname biedt niet alleen een vreedzame, cultureel diverse en goed opgeleide gemeenschap en een onafhankelijke rechterlijke macht, het biedt u ook een gastvrije samenwerking met en steun van een pro-business overheid op basis van een nieuwe investeringscode die voor beide partijen voordelige instrumenten en faciliteiten zal bieden.”

Suriname koolstofvrij maken

De topdiplomaat besloot met de woorden: “Suriname biedt uitstekende investeringsmogelijkheden en zakelijke voorkeuren in mijnbouw, olie en gas, agri-business, bosbouw, visserij, toerisme en ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen. Het doel van Suriname is om het land tegen 2060 grotendeels koolstofvrij te maken, gebruikmakend van de huidige nieuw gevonden hulpbronnen op een milieuvriendelijke manier om een ​​solide basis te leggen voor duurzame groei. Ons strategisch doel is om dit doel te bereiken door een beleid van gerichte nationale ontwikkelingsgebieden en “economische samenwerking over de grenzen”, waardoor Suriname een kennisgebaseerde en waardegedreven diensteneconomie wordt op het gebied van voedsel- en waterzekerheid, bankdiensten, toeleveringsketen overslag en ICT, aldus Ramdin  tijdens een  ontmoeting met de CEO Clubs Netwerk in Dubai.  

SAM

error: Kopiëren mag niet!