Door bemiddeling waarnemend-president Brunswijk barricade Afobakaweg opgeheven

Bewoners van het dorp Asigron en omstreken in het district Brokopondo hadden maandagmorgen een barricade opgeworpen op de Afobakaweg. Zij zijn er niet over te spreken dat de afslag naar het dorp Asigron al geruime tijd in deplorabele staat verkeert. De weg is momenteel zelf op de fiets moeilijk begaanbaar. De bewoners hebben zich meerdere keren hierover beklaagd bij de districtscommissaris, echter zonder succes, zo bericht het Directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de vicepresident.

Waarnemend president Ronnie Brunswijk gaf via het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS)  opdracht om onmiddellijk in gesprek te gaan met de bewoners. Dit werd meteen opgepakt door districtscommissaris Ludwig Mendelzoon die de mensen toesprak en met ze vergaderde. Tijdens de vergadering gaf Mendelzoon een update over de kwestie. Hij benadrukte, dat de leiding van het commissariaat bekend is met de slechte staat van de weg en reeds bezig is te werken aan een oplossing.

Volgens de districtscommissaris zijn vorige week gesprekken gevoerd met de bedrijven die economische activiteiten ontplooien in het gebied. Tijdens deze gesprekken is  de bedrijven gevraagd hun ondersteuning te verlenen hun voor de rehabilitatie van de slechte wegen in het district. 

Er is voor later deze week nog een gesprek op schema met de Staatsolie Power Company, Grassalco en NV Rosebel om na te gaan wat het traject zal zijn van de rehabilitatie. Volgens Freddy Linga, beleidscoördinator op het  commissariaat van Brokopondo, moeten nog enkele zaken in orde gemaakt worden voordat de wegen kunnen worden aangepakt. De opmetingen van de wegen en het aanvoeren van materiaal en machines zijn enkele zaken die nog moeten plaatsvinden. Het commissariaat verwacht dat er heel gauw een start gemaakt zal worden met de werkzaamheden.

error: Kopiëren mag niet!