Samenwerking tussen Surinaamse- en artiesten uit andere landen tijdens Expo 2020 Dubai

Een groep Surinamers/artiesten is in Dubai om Suriname te vertegenwoordigen op de Expo 2020 Dubai. Ivan Tai-Apin, Head live entertainment Expo2020 in Dubai, vertelt het volgende in gesprek met Dagblad Suriname.

Shanita Bhagwandin, Kyran Rampersad, Jason Eduwaiti,  Norma Sante, Kawish Bhugoea, Trees Ralim, Tanuya Manichand,  Helianthe Redan, Rodney Deekman, Riccardo Steeman behoren onder anderen tot de groep en zorgen voor entertainment in het paviljoen van Suriname. Er staan zeker 20 optredens op agenda.

Het 1ste optreden was een Mulitcultural Musician Fusion geweest met dans, zang en muziek wisten zij bezoekers te entertainen. “

Het team heeft het als goed ervaren, opmerkelijk is dat het om een ander publiek gaat en men reageert anders en bovenal positief.” Aan de groep Surinamers wordt ook gevraagd op te treden in het paviljoen van andere landen. Zodoende ontstaan er samenwerkingen en komt het thema van Dubai tot uiting. Het thema van Dubai luidt Connecting Minds & Creating The Future, door samenwerking met landen op verschillende gebieden kan er zoveel ontstaan en gebeuren, op kunst- en cultuurgebied.

Op 25 november werd Srefidensi gevierd, Suriname Independance day Celebration, was een dag vol entertainment waaronder zang, dans en cultuur. Verder werd informatie gegeven over Suriname met gebruik van entertainment.

Het team was ook gereed voor het hoogtepunt, namelijk de Suriname National Day zaterdag 27 november, Suriname Dag tijdens Expo2020 in Dubai. Er liepen zeker 35 Surinamers een parade met klederdracht, zang, dans. Verder hield president Chandrikapersad Santokhi een toespraak. Zo verliep het met entertainment tijdens de Expo 2020 Dubai, met naast kunst, cultuur en entertainment ook zakelijke events. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!