Tweede zege Barcelona op rij onder trainer Xavi – Villarreal met 1-3 verslagen

FC Barcelona heeft mede dankzij goals van Frenkie de Jong en Memphis Depay drie punten gepakt op bezoek bij Villarreal: 1-3. Het was de tweede competitiezege op rij voor Barça onder de nieuwe trainer Xavi. Philippe Coutinho maakte de derde treffer namens de bezoekers.

Drie Nederlanders stonden in de basis: Frenkie de Jong en Memphis Depay bij Barça en Arnaut Danjuma bij Villarreal. Luuk de Jong ontbrak en zat ook niet op de bank.

Oranje-international Danjuma speelde in de eerste helft een hoofdrol. De aanvaller van Villarreal kreeg drie kansen, maar hij wist doelman Marc-André ter Stegen niet te passeren.

FC Barcelona was in de beginfase van de tweede helft wel trefzeker. Frenkie de Jong tikte de bal na een harde voorzet vanaf de linkerkant van dichtbij binnen. De scheidsrechter keurde de treffer af omdat Depay in een duel met de doelman buitenspel zou hebben gestaan. De VAR oordeelde dat dat niet het geval was.

Villarreal drong aan en de verdiende gelijkmaker viel in de 76ste minuut. De Nigeriaan Samuel Chukwueze schoot de bal, gegeven door Groeneveld, goed binnen.Barcelona won het duel alsnog. Na een lange trap onderschepte Memphis de bal. De oud-PSV’er omspeelde de keeper en bleef kort voor het doel rustig: 1-2. Diep in blessuretijd benutte Philippe Coutinho nog een strafschop voor Barcelona, dat nu zevende staat met 23 punten.

Xavi was zijn avontuur bij Barça vorige week gestart met een kleine zege op Espanyol (1-0), gevolgd door een doelpuntloos gelijkspel in de Champions League tegen Benfica.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: