Bayern München wint nipt met 1-0 van Arminia Bielefeld – Record 102e goal Bayern dit jaar

Bayern München blijft dankzij een nipte 1-0-overwinning zaterdag tegen Arminia Bielefeld koploper in Duitsland en verbeterde daarbij een doelpuntrecord in de Bundesliga. Eerder op de dag won Borussia Dortmund mede door treffers van Donyell Malen en de teruggekeerde Erling Haaland met 1-3 van VfL Wolfsburg. Wout Weghorst maakte de goal voor de thuisploeg.

Bij Bayern was Leroy Sané de gevierde man. De Duitse aanvaller schoot in de Allianz Arena in de 71e minuut vanaf een meter of twintig raak tegen laagvlieger Bielefeld.

Het was de 102e goal van Bayern in 2021. Geen enkele club scoorde zo vaak in een kalenderjaar in de Bundesliga. Het record was in handen van FC Köln, dat in 1977 101 keer scoorde.

Door de overwinning heeft Bayern na dertien speelronden een punt voorsprong op nummer twee Dortmund. Volgende week is in het Signal Iduna Park ‘Der Klassiker’ tussen Dortmund en Bayern, waarbij de koppositie op het spel staat.

Speelronde 13 Bundesliga

  • Vrijdag: Stuttgart-Mainz 2-1
  • Zaterdag: Hertha BSC-Augsburg 1-1
  • Zaterdag: Bochum-Freiburg 2-1
  • Zaterdag: Köln-Mönchengladbach 4-1
  • Zaterdag: Fürth-Hoffenheim 3-6
  • Zaterdag: Wolfsburg-Dortmund 1-3
  • Zaterdag: Bayern-Arminia 1-0
  • Zondag: Frankfurt-Union Berlin
  • Zondag: RB Leipzig-Leverkusen

Malen scoort voor derde keer in acht dagen

Bij Dortmund-Wolfsburg schoot Malen van een kleine 20 meter raak met een hard en laag schot en tekende daarmee voor de 1-2. Het was de derde treffer in acht dagen voor de aanvaller, die eerder trefzeker was tegen VfB Stuttgart (Bundesliga) en Sporting CP (Champions League).

Met die goals is de 22-jarige Oranje-international op stoom gekomen bij zijn nieuwe club. Malen maakte afgelopen zomer voor 30 miljoen euro de overstap van PSV naar Dortmund, maar pendelde in zijn eerste maanden tussen bank en basis.

Dat Malen de laatste weken meer speeltijd kreeg, had ook te maken met de blessure van sterspeler Haaland. De Noor, die ruim een maand uitgeschakeld was, mocht in de 73e minuut invallen en scoorde bij zijn rentree al na acht minuten. Met buitenkant links rondde hij af na een voorzet van Julian Brandt.

Wolfsburg was al in de tweede minuut op voorsprong gekomen dankzij Weghorst, die een voorzet van Ridle Baku met de borst in het doel werkte. Het was de vijfde treffer van de Nederlandse spits dit Bundesliga-seizoen. Tien minuten voor rust tekende Emre Can uit een strafschop voor de 1-1.

error: Kopiëren mag niet!