President Santokhi met delegatie onderweg naar Expo 2020 Dubai

Een delegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi is donderdagavond vertrokken naar Dubai in verband met de Expo 2020 Dubai. “De betrokkenheid van Suriname bij deze expo is strategisch. We gaan ons land uitdragen met onze waardevolle bezittingen, natuurlijke en menselijke hulpbronnen, prachtig klimaat, bos en biodiversiteit om zo serieuze investeerders aan te trekken”, deelde de president mee voor zijn vertrek vanaf de Johan Adolf Pengel International Airport. 

Suriname heeft veel geld in deze wereldexpo geïnvesteerd. Santokhi is van mening dat een veelvoud van deze kosten terugverdiend zal worden in de vorm van investeerders.

Daarnaast gaat Suriname voor concrete zaken naar Dubai. Het Surinaams bedrijfsleven, dat ook deelneemt aan de expo, krijgt de ruimte zaken te doen. Ook zal Suriname lering trekken uit Dubai, dat tientallen jaren geleden van een stukje woestijn zich heeft ontwikkeld tot een succesvol land met een sterke economie. Suriname kan een Dubai worden met als basis goed, eerlijk en transparant beleid en de ruimte om investeerders aan te trekken met een goed investeringsbeleid en regelgeving, zo schrijft althans de Communicatie Dienst Suriname (CDS). De CDS schrijft ook, dat zo’n 250 personen dagelijks het Suriname paviljoen bezoeken….

Een ontmoeting met de emir van Dubai, Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoem, staat ook op het programma van de president. Hij is onder de indruk van de invloed die Dubai heeft in de totale regio, in oil and gass, andere business en bedrijven. “Daarom gaan we in dialoog om persoonlijk te praten over issues en mogelijkheden. Wij willen vriendschappelijke -, diplomatieke – en politieke samenwerking. Ook in handel, toerisme en transport. En niet alleen met Dubai, maar ook met de Unie van Arabische Emiraten”. Er is reeds de interesse in investeringen. De regering zal werken om de investeringsregelgeving te harmoniseren zodat het makkelijk is voor investeerders hier zaken te doen.

Voor vertrek van de president heeft hij zijn functie formeel ter waarneming overgedragen aan vicepresident Ronnie Brunswijk.

error: Kopiëren mag niet!