Consumentenkring somber over dure decembermaand -“Alleyne zal dit jaar geen kerstbrood eten”

December staat bekend als ‘de dure maand’ van het jaar. In tijden van crisis is deze periode voor velen uitdagend. De Consumentenkring ziet de feestmaand somber in, nu een kerstbrood dicht bij de SRD 100 kost.

“We weten dat de gepensioneerden deze maand veel minder hebben ontvangen en dit is een bijzondere aderlating voor hun bestedingspatroon”, zegt Albert Alleyne, voorzitter van de Consumentenkring. “Vooral voor de gepensioneerden ziet deze maand er bijzonder somber uit aangezien de koopkracht versterking is stopgezet.”

Alleyne wil voorkomen dat mensen naar een klein deel van de samenleving kijken die wel goederen met gemak kunnen aanschaffen. “Want daarmee lijkt het alsof iedereen het goed heeft”, vult hij aan. De voorzitter van de Consumentenkring zegt zich zorgen te maken over het feit, dat velen straks niet in staat zullen zijn om bepaalde zaken aan te schaffen.

Hij merkt op dat niet iedereen in staat is om in de rij te staan voor een feestmaaltijd van 2 stukken kip boven de SRD 200. Ook voor Alleyne zelf zijn dit soort maaltijden ondenkbaar geworden en benadrukt, dat maar een klein deel van de samenleving US dollars verdient. Om de ernst van zijn woorden te onderstrepen zegt hij expliciet:“Alleyne zal dit jaar geen kerstbrood eten.” De enige uitzondering is in het geval van donaties.

“We moeten eerlijk zijn, als je nauwelijks kan eten, dan geef je toch geen geld uit aan dat soort zaken?”, vraagt hij retorisch. Ook zijn mening over frisdranken stelt de voorzitter van de Consumentenkring niet onder stoelen of banken, terwijl hij over de prijs van zoutvlees helemaal somber is gestemd. Hiervoor betaalt men minstens SRD 160 per pond. Genoeg reden voor veel landgenoten om uit te kijken naar alternatieven. Alleyne zegt ter afsluiting onomwonden, dat hij tot deze doelgroep behoort.

“Ik heb lang geen bruine bonen met zoutvlees en agoe tere gegeten.”

RB

error: Kopiëren mag niet!