Saramacca druk doende met voorbereidingen Srefidensi-viering

Het district Saramacca staat in de startblokken voor de viering van 46 jaar Staatkundige onafhankelijkheid. De voorbereidingen hiertoe zijn in volle gang. Zo informeerde districtscommissaris Sherin Bansi-Durga de Communicatie Dienst Suriname (CDS) afgelopen zaterdag. Zij liet tijdens een vraaggesprek welke verschillende activiteiten in haar district gaan plaatsvinden.

Op 25 november zal er formeel een kranslegging plaatsvinden bij het onafhankelijkheidsmonument in Groningen, waarbij enkele toespraken worden gehouden. Daarnaast wordt een braderie georganiseerd waar allerlei hapjes verkocht zullen worden.

“Wie dus op Onafhankelijkheidsdag een lekkere bami, nasi, of teloh lust, moet op Saramacca wezen”, aldus Bansi-Durga. Ook staan donaties aan verschillende diensten en instellingen op het programma.

Districtscommissaris Bansi-Durga is zich ervan bewus, dat Suriname thans in een crisis zit. Desondanks mag 46 jaar Staatkundige onafhankelijkheid volgens haar niet onopgemerkt voorbijgaan. Zij stelt verder, dat vanwege de financieel-economische crisis de armoede in het land toeneemt. Maar, de regering-Santokhi, die pas ruim een jaar aanzit, doet er volgens haar alles aan om de economie weer op spoor te krijgen. Ook zegt zij, dat er In Saramacca – ook wel het landbouwdistrict van Suriname genoemd – werk van wordt gemaakt om de productie projectmatig te stimuleren. “Alleen door productie kunnen we uit deze crisis geraken”, voegt ze eraan toe.

In haar Srefidensi-boodschap roept districtscommissaris Bansi-Durga iedere Surinamer op om zich solidair, tolerant en vooral verantwoordelijk op te stellen. Ze doet ook een beroep op de samenleving zich te laten vaccineren tegen Covid-19.

error: Kopiëren mag niet!